Koude Oorlog

Wat deed jij tijdens de Koude Oorlog?

Grou – Veel inwoners van Grou hebben al eens een bezoek aan de Bunker van de voor malige Bescherming Bevolking gebracht. Het blijft ook in deze tijd met de oorlog in Oekraïne een plek om stil te staan en te luisteren naar de verhalen die de vrijwilligers daar te vertellen hebben. Heb jij ook een verhaal over de Koude Oorlog dan kunnen deze nog steeds aangemeld worden via de site www.koudeoorlog.nl

De Koude Oorlog, een oorlog die gelukkig nooit plaatsvond, hield Nederland bijna 50 jaar in zijn greep. Tienduizenden jonge mannen moesten het leger in. Duizenden objecten zijn er gemaakt en gebouwd ter verdediging van Nederland. Duizenden vrijwilligers stonden klaar voor de bescherming van de bevolking. Honderdduizenden demonstreerden tegen de wapenwedloop. Wat deed jij, jouw oma, jouw vader tijdens de Koude Oorlog?

Vertel je verhaal over de Koude Oorlog via www.koudeoorlog.nl – Dat kan ook na 30 juni nog gewoon via eerder genoemde site.