Paneel Wo2 oorlogsroute bij bunker Grou web

Lezing 3 mei bunker Grou in kader van herdenken

Grou – Op woensdagavond 3 mei is er in de bunker van Grou een lezing in het kader van de mei herdenkingen en onzekere toestand gezien de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne. Het initiatief van deze lezing gaat uit van de samenwerkende musea die zich verenigd hebben in ‘Sporen van WO2’. 

Lezingen

De samenwerkende musea waar diverse lezingen worden gehouden zijn: Kazemattenmuseum Kornwerkderzand, De Tyd in Bolsward, Oorlogszolder Warkum, Mar & Klif en Museum Bescherming Bevolking in Grou.

Wim Gutterswijk

De lezing in de bunker te Grou zal worden gehouden door Wim Gutterswijk. Gutterswijk heeft vele jaren gediend in het Nederlandse leger in de officiersfunctie van Majoor. Wim heeft namens defensie ook vele jaren in het buitenland gediend.

Toegang gratis!

PROGRAMMA:

19:30 uur inloop: koffie/thee en stukje oranjekoek

19.55 uur: welkom door Roelof van Gelderen locatiemanager Museum Bescherming bevolking.

20:00 uur: Lezing door Wim Gutterswijk over: Veiligheid en vrijheid. De vrijheidsstrijd van de Baltische staten. Hoe ziet Estland haar toekomst.

21:00 uur Pauze koffie/thee glaasje fris.

21:15 uur Vervolg lezing over de democratie van de Baltische staten na de overheersing door de voormalige Sovjet Unie en hoe is dit te behouden. Stand van zaken om de democratie te behouden in: Estland/Litouwen/Letland.? – Stellen van vragen.

22:00 uur: Einde programma met mogelijkheid tot napraten onder het genot van een hapje en een sapje.

Opgeven voor 26 april a.s. op bijgaand mailadres: r.vangelderen@museumbeschermingbevolking.nl