Leskist tweede wereldoorlog uitgereikt in Grou.

(video) Leskist Tweede Wereldoorlog voor basisscholen Grou

Grou / Video – Het 4 Maaie Komitee Grou is content dat er dit jaar weer een ‘normale’ herdenking is. “Die gaat weer in de bekende vorm met kranslegging en optocht door het dorp plaatsvinden”, laat Pieter Sake Feenstra van het komitee weten. Als eerste activiteit van dit jaar is er vandaag een leskist Tweede Wereldoorlog aan groepen 7 en  8 van de basisscholen in Grou uitgereikt.

Oorlog

Het 4 Maaie Komitee Grou vindt het belangrijk om de Tweede Wereldoorlog te blijven herdenken. Oorlog is nu natuurlijk een heel actueel onderwerp sinds Rusland in Oekraïne aan het vechten is. Om de basisschoolkinderen van Grou bij het onderwerp te betrekken werd er vorig jaar een leskist vol voorwerpen en boeken over de oorlog samengesteld. 

Les

In een kleine toespraak vertelde Pieter Sake Feenstra over het nut en de inhoud van de leskist Tweede Wereldoorlog. De komende tijd zal er naar aanleiding van de inhoud rond het thema les worden gegeven. In de kist zitten onder andere een stuk van een vliegtuig, boeken en een blok Sunlight zeep.