Concert in de Sintpiter Kerk

Doarpspicknick Grou komt in 2022 terug

Grou – Afgelopen weekend was er onder zonnige omstandigheden een doarpspicknick met ontdekkingsroute. Het bleek een geslaagd event waarvoor gebruik werd gemaakt van de romantische kerktuin rond de Sint Piterkerk. 

Dankzij de prachtige lampionnen en omslagdoeken van het Handwerkcafé Grou en omstreken werd de tuin nog idyllischer. Met name de ontdekkingsroute was een groot succes. Mensen haakten spontaan aan en genoten van hilarische opdrachten zoals het Fries volkslied zingen om over te mogen met het pontje. Voor deelnemers was er gratis rondje met het pontje en Fries suikerbrood happen. Deelnemers maakten kans op leuke prijzen, beschikbaar gesteld door deelnemende verenigingen en stichtingen. 

Nieuwe leden

En wat te denken van al die organisaties? Ze hebben succesvol nieuwe leden en vrijwilligers geworven. Het Handwerkcafé Grou e.o. werd verwend met paar nieuwe bollen wol voor meer prachtig haak- en breiwerk. “Er waren op de dag zelf nog mensen die mee wilden doen met de picknick”, jammer genoeg kon dat niet want je moest je van tevoren opgeven”, laat mede-organisator Annemieke Steemers weten. Deze mensen kunnen volgend jaar wel weer aanschuiven. Er komt zeker een volgende editie.

Doarpspicknick 2022

Want gisteren heeft de werkgroep besloten om weer volop in te zetten op de organisatie van een volgende editie van de Grouster Doarpspicknick. Daarnaast organiseren ze in januari 2022 de stampende snertroute door Grou.  “We kunnen dus wel stellen dat het evenement zeer geslaagd was. Nu eerst de afronding en werving van twee nieuwe organisatie commissieleden om in oktober weer vol enthousiasme uit de startblokken te schieten”, laat een enthousiaste Annemieke weten.