Video – Kringloop Grou genomineerd voor meest duurzame project Friesland

Grou – Het Fûns Skjinne Enerzjy (FSFE) heeft Kringloop Grou genomineerd voor het meest duurzame project 2020 van Friesland. Bekijk begaande film en ondersteun de kringloopwinkel en stem nu !

Kringloopwinkel Grou is meer dan een kringloopwinkel alleen; het is een voorbeeld van een duurzaam bedrijf dat een verbindende rol speelt in “it mienskip”. Hier komen de mensen samen voor allerlei activiteiten zoals het repair-cafe, de mantelzorg groep, het ”ontmoeten en meedoen” (voorheen dagbesteding) en natuurlijk de kernactiviteit: de kringloop en recycling van goederen.

Duurzaam

Kringloop Grou schenkt ieder jaar een deel van haar opbrengst aan de Stichting Groen Grou die vervolgens de donaties en sponsoring bepaalt van de Groene goede doelen. Maar hier houdt het niet op! Kringloop Grou doet dit ook nog eens zeer duurzaam! Van de LED-verlichting, het gasloos maken van het pand, tot het dak, welke vol ligt met ongeveer 500 zonnepanelen. Dit project is in samenwerking met het FSFE in 2020 uitgevoerd.

Renny Ausma in de Kringloopwinkel te Grou.

Renny Ausma in de Kringloopwinkel te Grou. Foto: Press4All

Vergroening

Renny Ausma, coördinator van de winkel, is erg trots op deze mijlpaal. “Met een opwek van ongeveer 125.000 kwh wordt er veel meer opgewekt dan we zelf zullen gebruiken en daarmee leveren we weer een aandeel in de vergroening, aldus Ausma. “Laat de zon maar flink schijnen, daar word ik zelf ook vrolijk van.”

Meer informatie over activiteiten van de Kringloopwinkel Grou hier: Film activiteiten Kringloop Grou