tekening voor ouderen friesmastate grou

Maak een tekening voor onze ouderen in Grou

Grou – In deze lastige tijd blijkt het dat de Grouster gemeenschap de zorg met elkaar deelt en er veel initiatieven ontstaan om elkaar te ondersteunen. Bedrijven en zorg gerelateerde instellingen nemen strenge voorzorgsmaatregelen om coronabesmettingen te voorkomen. 

Een van de maatregelen is de gesloten buitendeur van MFC Friesma State. In verband met de coronacrisis krijgen de bewoners geen bezoek meer en ook de activiteiten zijn allemaal afgezegd. Om de bewoners toch wat op te fleuren bestaat de mogelijkheid om een tekening te maken of een kaartje te brengen. Daarvoor is bij de hoofdingang een speciale brievenbus nr. 54 met een opvallende sticker beschikbaar gemaakt. Het personeel van Friesma State zal er voor zorgen dat deze speciale post bij de bewoners terecht komt.

Al locaties zijn gesloten voor bezoekers

Verder heeft Noorderbreedte de bezoekuren bij Friesma State per onmiddellijk geschrapt. Noorderbreedte volgt nauwgezet de landelijke richtlijnen. Noorderbreedte: “De gezondheid van uw naaste en die van de andere bewoners en onze zorgmedewerkers zijn op dit moment het belangrijkst. De kans op besmetting moet zoveel mogelijk worden verkleind. Met die reden verscherpen we ook binnen Noorderbreedte de coronamaatregelen.” De maatregel geldt in elk geval tot 6 april.

blauwe containter huisartsenpost Grou
Mensen met hoestklachten krijgen een doktersconsult in aparte container. Foto: Press4All

Maatregelen

Bij de huisartsenpost en de apotheek zijn ook de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om besmettingen tegen te gaan. Bezoekers mogen één voor één naar binnen. Mensen met hoestklachten krijgen hun doktersconsult in een aparte blauwe container die naast het gebouw staat opgesteld. De binnenkant wordt na elk consult grondig ontsmet voordat er een nieuwe hulpvrager naar binnen stapt.

Buiten wachten bij de apotheek en huisartsenpost in Grou
Bezoekers één voor één naar binnen bij de apotheek en huisartsenpost in Grou. Foto: Press4All

Voor mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus is er dagelijks een apart spreekuur bij de huisartsenpraktijk. Dit is alleen voor patiënten die zo ernstig ziek zijn dat zij beoordeeld moeten worden door een arts. Voordat het tot een bezoek komt zullen de klachten en de procedure door een doktersassistent worden doorgenomen. Mocht het dan tot een afspraak komen, luidt het advies om indien mogelijk, alleen binnen te komen.