Dodenherdenking 4 mei Grou

4 mei comité Grou tegen avondopening winkels tijdens herdenking

Grou – It 4 Maaie Komitee Grou laat in een brief aan de gemeenteraad van Leeuwarden weten dat ze tegen de avondopening van winkels is tijdens de dodenherdenking van 4 mei. Ze vraagt de gemeenteraad te verbieden om ‘s avonds open te zijn. Morgen debatteert de raad over verruiming van winkeltijden in de gemeente Leeuwarden.

Dodenherdenking 4 mei 2017. Video: Press4All

Het comité maakt zich zorgen over het feit dat de stille tocht in Grou en andere plaatsen in de gemeente Leeuwarden op 4 mei door winkelend publiek kan worden doorkruist. De kans daarop is volgens Pieter Sake Feenstra van het comité in Grou in ieder geval groot. Nadat de deelnemers aan de herdenking zich rond 19.00 uur bij het monument bij het oude raadhuis in Grou hebben verzameld, loopt de stoet naar het kerkhof om bloemen te leggen. Daarna wandelt men naar de PKN-kerk voor een dienst. “Dan passeren we de Hoofdstraat. In die acht meter brede straat zitten bijna alle winkels geconcentreerd. Het is toch een aanfluiting dat mensen die het offer willen gedenken van mensen die hun leven voor onze vrijheid hebben gegeven, zich langs mensen moeten wurmen die tussen bloesjes staan te neuzen?”, laat Pieter Sake Feenstra in het Friesch Dagblad van vandaag weten. Bij het comité is niet bekend of er meer protesten zijn van herdenkings gerelateerde organisaties.

Bron & citaten: Friesch Dagblad dinsdag 4 februari 2020