Goud oplichters bij juwelier Janki in Grou

Goudoplichters slaan toe bij juwelier Janki in Grou

Grou – afgelopen dinsdag hebben goudoplichters bij Kris Janki Juwelier & Edelsmid uit Grou toegeslagen. Het zou gaan om een groep die landelijk actief is. De bende goudwisselfraudeurs teistert juwelierszaken in heel Nederland. Met een wisseltruc werd Kris Janki het slachtoffer.

Kris: “Deze week hebben ze in mijn zaak toegeslagen. Ze kwamen binnen met een zak vol echt goud. Dit heb ik getest en gewogen. Uiteindelijk vonden ze de geboden prijs te laag en hebben de zak weer zelf opgepakt. Na veel wikken en wegen gingen de mannen toch akkoord en gaven mij het goud weer terug. Toen ik de zak later uitpakte zag ik dat er nepgoud in zat”, laat de flink balende Grouster juwelier weten.

Beelden van de oplichters bewakingscamera juwelier Janki Grou.

Op de site Opgelicht van AVRO – Tros wordt de werkwijze van de oplichters als volgt uit de doeken gedaan.:

‘De werkwijze van de fraudeurs is overal hetzelfde. De mannen twijfelen zogenaamd en doen hun goud weer terug in het door hen meegebrachte zakje. Dan leidt één van de mannen de juwelier af, terwijl de ander het zakje verwisselend voor een identiek exemplaar. Deze had hij alvast vast onder zijn sjaal en weet hij binnen een seconde te verwisselen. De juwelier in kwestie weegt het zakje nog na, maar dat blijkt op de tiende gram nauwkeurig te kloppen.’

De buit kan oplopen tot tienduizenden euro’s staat op de site van Oplichting te lezen. Volgens de Grouster juwelier is de buit gemiddeld tussen de vier en vijfduizend euro. Zijn er mensen die deze mannen herkennen. Bel dan zo snel mogelijk de politie zodat deze zaak zo snel mogelijk kan worden afgesloten.