Lutz Jacobi gaat spinnen voor Huntingtonpoli Grou

Noorderbreedte heeft in Grou voor heel Noord-Nederland een polikliniek voor mensen met de ziekte van Huntington. De ziekte van Huntington is een vreselijke, mensonterende en erfelijke ziekte, welke qua symptomen een combinatie lijkt van Alzheimer, Parkinson en ALS. Om aandacht te krijgen voor deze ziekte is er een loterij georganiseerd en gaat voormalig Tweede Kamerlid en huidig directeur van de Waddenvereniging Lutz Jacobi spinnen voor dit goede doel.


Op de foto staan initiatiefnemer Harry Vogels (rechts) en Pieter IJssels (54) uit Joure die de ziekte van Huntington heeft.

In de poli wordt voor de mensen met de ziekte van Huntington veel georganiseerd, maar geld voor een dagje uit is er niet. De mensen met de ziekte van Huntington willen graag samen een keer naar het Dolfinarium in Harderwijk. Dit kost vele honderden euro’s, door de zeer intensieve professionele begeleiding van de patiënten. Dit geld is er niet.

Als duofietser (zie de foto) voor de polikliniek is Harry Vogels daarom, samen met mijn vrouw Lieke, een lotenactie gestart, om te voldoen aan de wens van de mensen met de ziekte van Huntington.

Lotenactie.

Vanaf eind februari tot 10 april zijn in Grou loten te koop voor één euro bij Friesma State. Met deze loten maakt men kans op vele prijzen van winkels uit Grou. 

De trekking is op woensdag 10 april 2019, tijdens onze (Harry en Lieke) laatste spinningles bij FitConcept in Grou. Lutz Jacobi komt niet alleen meespinnen, maar zij zal ook de trekking van de loterij doen!! Dus koop een lot voor mensen met de ziekte van Huntington in Friesma State in Grou of bij kapsalon Francien in Wergea.