Dbieb Grou

Bij dbieb Grou gratis computercursussen en digi-hulp

Grou – Omgaan met een computer, tablet en smartphone wordt steeds belangrijker. Allerlei dagelijkse handelingen, van internetbankieren tot het aanvragen van een toeslag tot het raadplegen van je patiëntendossier, gaan tegenwoordig online. Handig dus om ‘bij te blijven’. Best een uitdaging; ontwikkelingen gaan immers zó snel. Iedereen die wel wat hulp bij digitale uitdagingen kan gebruiken is welkom in dbieb Grou. 

Gratis cursus ‘Leren computeren’

Op vrijdag 6 september gaat de gratis computercursus ‘Leren computeren’ van start. In tien lessen leer je de basis en ga je aan de slag met praktische, dagelijkse dingen. In ongedwongen sfeer en op eigen tempo leer je stap voor stap over het werken met de computer. Denk bijvoorbeeld aan een mail met bijlage versturen, online iets kopen, het invullen van formulieren, veilig internetten en het maken van een goed sterk wachtwoord. De cursus is van vrijdag 6 september t/m 8 november van 9.30-11.30 uur en bestaat uit 10 lessen. Ook op 15 november gaat er een cursus van start. 

Digivitaler: werken met Uw Zorg Online

Ook zaken rondom zorg en gezondheid verlopen steeds vaker via computer, tablet of smartphone. Deze digitale zorg is handig, maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk? In samenwerking met Huisartsenpraktijk Grou organiseert dbieb een cursus Digivitaler voor patiënten van de praktijk. In vier dagdelen maak je kennis met digitale zorg en ga je aan de slag met het patiënten portaal Uw Zorg Online. Aanmelden kan via dbieb.nl/digid, of telefonisch via 058 – 234 77 77. 

Digi-inloop

Wie al de nodige computerervaring heeft, maar tóch af en toe een digitale uitdaging heeft, is welkom bij de wekelijkse digi-inloop. Op vrijdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur zitten er computerexperts klaar om kleine en grotere probleempjes op te lossen. Van apps downloaden tot internetbankieren en van hulp bij de ov-chipkaart tot het beveiligen van je laptop. 

Meer weten?

Stap gerust eens binnen bij dbieb Grou voor meer informatie. Liever thuis alles nalezen? Informatie over deze en andere activiteiten van dbieb is na te lezen op de website www.dbieb.nl.