Auto belandt op de kop in de sloot bij Warten

GROU – Op zaterdag 28 januari om 04.40 uur was een bestuurder tussen Warten en Grou uit de bocht gevlogen en daardoor op de kop in de sloot was beland. De bestuurder, een 25-jarige inwoner, had zijn zus nog net op tijd uit de ondergelopen auto kunnen halen.

Ter plaatse gekomen waren de duikers van Brandweer Fryslân al in de sloot aan het zoeken naar inzittenden van de personenauto, maar er werd niemand meer aangetroffen in de sloot. Ondertussen gingen de collega’s naar de tenaamgestelde van de personenauto in Grou, het bleek dat de zoon de auto had meegenomen.

De zoon werd meegenomen door de ambulance naar het MCL in verband met meerdere verwondingen. Omdat er mogelijk alcohol in het spel was, werd er door de GGD arts een bloedproef genomen om uit te sluiten of de bestuurder alcohol had gedronken. Onderzoek door het NFI moet dit uitwijzen.