(video) Notaris Mirjam Bos uit Grou vergroot bereikbaarheid

Grou / Video – Op dit ogenblik wordt er druk gebroken in het onderste gedeelte van het oude raadhuis aan de Stationsweg. Tot 1 december vorig jaar was hier museum Hert fan Fryslân gevestigd. Notaris Mirjam Bos gaat nu een stukje van het voormalige museum, waar vroeger de brandweer zat in gebruik nemen.

Videoreportage over de historie van het Raadhuis van Kropholler. Video: Press4All

De uitbreiding heeft vooral te maken met de bereikbaarheid van de huidige locatie in het oude raadhuis. Voor mensen die minder mobiel of slecht ter been zijn, waren de trappen een moeilijk te nemen hindernis. Door gebruik te maken van de oude ingang van Museum Hert fan Fryslân is dit probleem opgelost. Naar believen zullen beide entrees worden gebruikt. 

De ingang aan de zijkant van het oude raadhuis. Foto: Press4All

Collectie

De collectie die in dit gedeelte was ondergebracht is verplaatst binnen de nog bestaande ruimte die het museum nog inneemt. Een grote container gevuld met puin staat op dit ogenblik voor de zijkant van het raadhuis opgesteld. De verbouwing wordt gedaan door de specialisten van Bouw- en restauratiebedrijf Sytse Douwe van der Vegt b.v. uit Weidum. Die weten precies hoe ze de verbouwing in het monument moeten aanpakken.

Door de verbouwing zal aan de achterkant van het raadhuis, waar vroeger de brandweer zat, een afscheiding van glas komen. Deze kan afgesloten worden door de aanwezige zware houten deuren. Dit is de plek waar Notaris Mirjam Bos ook zal gaan werken.