zichtlocatie De Tynje

SKS Skûtsjesilen: De Tynje geen zichtlocatie meer bij Grou

Grou – Vanaf 2025 zal De Tynje niet langer een zichtlocatie zijn tijdens het SKS skûtsjesilen bij Grou. Het is dan ook niet meer mogelijk om hier te parkeren of de locatie te bereiken. Dit besluit is genomen door de Skûtsje Kommisje Grou (SKG). Hiermee komt een einde aan een lange periode waarin De Tynje een geliefde plek was om het evenement te volgen. Dit tot grote teleurstelling van vaste bezoeker Jacob Poppema die een brief van de SKG onder de ruitenwisser van zijn auto vond.

De SKG geeft aan dat het steeds moeilijker wordt om voldoende vrijwilligers te vinden om de locatie te bemannen. Bovendien lenen de krappe parkeermogelijkheden en de smalle toegangsweg zich niet voor onbemand faciliteren. De SKG bedankt iedereen die in het verleden naar De Tynje kwam om het skûtsjesilen te bekijken en nodigt bezoekers uit om volgend jaar naar de zichtlocatie in Grou aan het Pikmeer te komen. Vanaf de pier aan de Prinses Wilhelmina straat is het evenement goed te volgen tot aan de finish.

Grote teleurstelling

Jacob Poppema, een trouwe bezoeker van het skûtsjesilen bij De Tynje, uit zijn teleurstelling over dit besluit. “Heel blij met de winst van skûtsje Grou op thuiswater. Helemaal niet blij met het briefje onder de ruitenwisser van mijn auto die geparkeerd stond bij de Tynje. De SKG heeft besloten om de zichtlocatie aan De Tynje te laten vervallen. Ik kom daar al jaren om het skûtsjesilen in Grou te zien op, naar mijn mening, de mooiste plek. Ik hoop dat meer vaste bezoekers van De Tynje hun stem laten horen om zodoende de SKG tot een ander inzicht te laten komen. Ik ben erg teleurgesteld door het besluit van de Skûtsje Kommissie Grou en zoals ik er nu over denk was dit dan mijn laatste bezoek aan het skûtsjesilen in Grou. De bezoekers aan De Tynje zijn, net als ik, heel enthousiast over de locatie om naar het skûtsjesilen te kijken. Ondanks de moeite die je moet doen om er te komen.”