(video) Vrijwilligers maken Play Skate Court Grou schoon

Grou / Video – Vanochtend vroeg ging een tiental vrijwilligers aan de slag om de Play Skate Court winterklaar te maken. Voorzitter Andries Booi is blij dat er zo’n mooie grote ploeg op is komen dagen om de baan weer netjes te maken.

Er moet flink gehakt en gebikt worden om de in het ijs vastzittende bladeren los te krijgen. De eerste vorst is echter nog niet genoeg om de baan onder water te zetten. “We moeten nog wel wat werkzaamheden verrichten om het buitenbaan weer geschikt te maken voor het schaatsen”, laat de voorzitter weten. Terwijl een mistig zonnetje boven de bomen de boel op probeert te warmen, bikkelen de vrijwilligers fanatiek door om alles bladervrij te krijgen.

D66 raadslid Anne Nugteren helpt mee bij het schoonmaken van de baan. Foto: Press4All

Vragen

Eén van de aanwezigen is D66 raadslid Anne Nugteren die ruimtelijke ordening en beheer openbare ruimte in haar portefeuille heeft. Ze steekt de handen flink uit de mouwen en is druk met schep en bezem in de weer. Naar aanleiding van de ophef die ontstaan is omtrent de vernielingen bij Play Skate Court stelde D66 vragen in de Leeuwarder gemeenteraad. “Vooralsnog gaat de taskforce jeugd eerst actie ondernemen en de boel onderzoeken, daarna kijken we verder”, laat het D66 raadslid al bezemend weten.

Vrijwilligers scheppen een flinke lading bevroren bladeren van de baan. Foto: Press4All