sport en cultuur

Extra geld voor Grousters met laag inkomen voor sport en cultuur

Grou – De gemeente Leeuwarden wil graag dat alle inwoners van de gemeente, dus ook in Grou, kunnen meedoen aan sportieve en culturele activiteiten. Daarom is de gemeente vanaf 15 juli aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Wethouder Hein Kuiken geeft maandagmiddag letterlijk de kick-off bij vechtsportschool MA Sports in Leeuwarden.

Volwassenen die moeilijk kunnen rondkomen, krijgen via dit fonds contributie, lidmaatschap en/of benodigd materiaal vergoed tot een maximum van €300,- per volwassene per jaar. Voor jeugd onder de 18 jaar werkt de gemeente al samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. “Door aan te haken bij het Volwassenenfonds verwachten we dat jongeren ook na het bereiken van de volwassen leeftijd doorgaan met de activiteiten”, aldus Hein Kuiken.

Tussenpersoon

Iedere inwoner van de gemeente Leeuwarden die in aanmerking wil komen voor een vergoeding via het fonds, kan contact opnemen met een tussenpersoon (intermediair). Via de website van Volwassenenfonds Sport & Cultuur is binnenkort te zien welke intermediairs meedoen in de gemeente Leeuwarden. Dit kan gaan om bijvoorbeeld een schuldhulpverlener, buurtsportcoach of sociaal werker. Zij kunnen de aanvraag doen, zodat mensen zonder zorgen kunnen deelnemen aan sport en/of cultuur.

Meer informatie: www.leeuwarden.nl/check

Tekst & Foto: Omroep Leeuwarden