hoofdpijn

Acupunctuur en hoofdpijn

Grou – Acupunctuur helpt bij veel klachten. Acupuncturist Renny Brouwer uit Grou vertelt over hoofdpijn en hoe acupunctuur daarbij een uitkomst kan zijn.

Hoofdpijn is een veelvoorkomende en vervelende klacht. In het gunstigste geval betreft het een zeurende pijn die enkele uren aanhoudt, maar het kan bijvoorbeeld ook om een migraineaanval gaan, waarvan je dagenlang last kunt hebben. Wat voor type hoofdpijn het ook is, het kan een aanzienlijke impact op je dagelijks leven hebben. Een zeurende pijn kan je vermoeid en prikkelbaar maken, en tijdens een migraineaanval wil je alleen nog maar in bed liggen, in een donkere, stille kamer. Al met al kan hoofdpijn een behoorlijke invloed op je dagelijks functioneren hebben. Spanningshoofdpijn en migraine komen het meest voor.

Oorzaak van hoofdpijn

Acupunctuur kan helpen bij dit vervelende en soms ingrijpende probleem. Voor mij als acupuncturist is het belangrijk om de onderliggende oorzaak van de klacht te achterhalen. Wanneer de oorzaak door onderzoek al bekend is, kan daar tijdens de behandeling op worden ingespeeld. Het is essentieel om te weten waar de pijn wordt waargenomen en wat voor type pijn het betreft (bijvoorbeeld bonkend, stekend of zeurderig). Ook is het van groot belang om omstandigheden die de klacht kunnen beïnvloeden, zoals stress, emotionele druk of overspannenheid, in kaart te brengen. Met behulp van deze informatie kan een behandeling worden gestart die zich richt op het herstellen van de energiebalans in het lichaam. Herstel van de energiebalans betekent in het geval van hoofdpijn een betere bloedcirculatie, waardoor de klachten afnemen. Tijdens de behandelingen is er ook aandacht voor leefstijl en de invloed hiervan op de klachten. Dit betekent dat je samen toewerkt naar herstel en balans. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst en aard van de klachten.

Maak nu een afspraak

Mocht je meer informatie over hoofdpijn of andere klachten willen, dan mag je mij altijd vrijblijvend bellen op 0619120455 of bezoek mijn website: www.acupunctuurpraktijk-friesland.nl Mijn praktijk bevindt zich in de praktijkenpand op de Oostergoostraat 42 in Grou. Via mijn site kan een afspraak worden ingepland. Het kan ook telefonisch, via whatsapp of per mail.

Renny Brouwer, acupuncturist

Bron tekst: Website van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)