Dien nu je aanvraag in bij Stichting HVS in Grou

Ben jij heel goed in een bepaalde sport, kunst, muziek of zang? En woon je in Grou, Idaerd, Aegum, Reduzum, Friens, Warten, Wergea, Warstiens of Jirnsum ? Dan kun je bij Stichting “Hoekstra Viersen” Steenendam (HVS) een financiële bijdrage aanvragen voor de (extra) trainings- of materiaalkosten.

Als je ergens heel goed in bent of wilt worden, dan maak je vaak extra kosten voor trainingen, oefensessies en materiaal. Dan kan Stichting “Hoekstra Viersen” Steenendam je daarvoor een financiële bijdrage geven! In 2022 mochten we gelukkig vanaf maart weer volop los met trainingen en wedstrijden. Dit zorgde weer voor mooie aanvragen de Stichting HVS. Zo ontvingen 15 Grouster jonge talenten een financiële bijdrage. Dit zijn talenten op allerlei gebied, zoals judo, schaatsen, ijshockey, surfen, paardrijden, zeilen en rhönradturnen.

Het tweede doel van deze stichting is om werkzaamheden en activiteiten te stimuleren, die van belang zijn voor de kwaliteit van het dorpsleven in de bovengenoemde dorpen en haar inwoners. Onder dit doel is afgelopen jaar in Grou een financiële ondersteuning gegeven aan o.a. het Sint Piter Kommitee, v.v. GAVC, de Grouster roeisloepenvereniging, Friesmastate, Openbare basisschool, St Spotlights, het Korfbalkamp en het Grouster Voetbalkamp.

Met ingang van 2023 heeft de Stichting HVS haar “werkgebied” uitgebreid met de inwoners van de omringende dorpen Idaerd, Aegum, Reduzum, Friens, Warten, Wergea, Warstiens en Jirnsum. Dus met Grou nu 9 dorpen. Op de site van de stichting is een aanvraagformulier te vinden voor zowel personen als verenigingen, stichtingen, scholen en instellingen. De aanvragen worden door het bestuur beoordeeld en de aanvragers krijgen voor juli 2023 bericht of hun aanvraag gehonoreerd wordt. Ben je geïnteresseerd, kijk op de website www.stichtinghvs.nl voor meer informatie en denk je dit jaar in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning, vul dan uiterlijk 15 februari 2023 een aanvraagformulier in.