apollo grou

Apollo Grou 2e op Nationaal Brassband Kampioenschap in Utrecht

Grou – Brassband Apollo heeft vrijdag 3 november onder leiding van hun dirigent Piet Visser deelgenomen aan het Nationaal Brassband Kampioenschap in muziekgebouw Tivoli Vredenburg in Utrecht en heeft een hele mooie 2e plek behaald. Apollo komt uit in de 3e divisie en moest de concurrentie aangaan met 9 andere bands. Bij een NBK spelen alle bands in de zelfde divisie het zelfde stuk.

Dit jaar was het verplichte werk: The Day of the Lord (componist Steven Ponsford). Voor de band is het de uitdaging om het stuk zo mooi mogelijk te spelen waarbij een deskundige jury een beoordeling inclusief punten geeft. De leden van Apollo vonden het een mooi stuk om te spelen en hebben genoten van de voorbereiding.

In de voorbereiding heeft Apollo naast de reguliere repetities op vrijdag avond een studie dag gehad en een aantal extra repetities op woensdag en ook nog 2 try-outs. Bij een try-out speel je voor publiek het stuk 1 keer door om te ervaren hoe goed het stuk er al inzit en hoe de band het kan spelen onder spanning.

De leden van Apollo kwamen vrijdag tevreden ze van het podium af en de blijdschap was groot toen dit resulteerde in een onverwachte maar terechte 2e plaats. Dit hadden ze niet verwacht omdat de concurrentie groot is en het feestje achteraf was dan ook terecht!

Naast het NBK is Apollo druk met optredens in Grou. Zo heeft Apollo een optreden gegeven tijdens Grousters Foar Grousters in september. Komende zaterdag zijn ze weer aanwezig bij de traditionele Sint Maarten optocht die start bij Friema State en eindigt in het dorp. Op kerstochtend spelen ze weer op straat om iedereen wakker te blazen met mooie kerst muziek. En op zondag 28 januari geven ze een gezamenlijk optreden met Sjonge-Jonge uit Grou. Tijdens dit optreden worden vooral nummers gespeeld die passen bij de thema’s: eurovisie, nederlandstalig, musical en film en top 2000. Het beloofd een afwisselend programma te worden voor een breed publiek.