(video) Grou haakt aan bij Skjin Wetter in dorp en Pikmar

Grou / Video – De Friese Milieu Federatie (FMF) kondigt met trots de zevende editie aan van het opruimfestijn ‘Skjin Wetter’. Dit jaarlijkse initiatief richt zich op het bevorderen van een schoner milieu en bewustzijn over afvalvermindering. Op 14 oktober steken we met zo veel mogelijk mensen in Grou de handen uit de mouwen voor Skjin Wetter. Doe ook mee, jouw hulp is hard nodig!

7-14 oktober is het de week van Skjin Wetter. Dan ruimen honderden vrijwilligers zwerfafval op, dat in en rond het water ligt.  Skjin Wetter is een initiatief van de FMF, Wetterskip Fryslân en negen Friese gemeenten. In Grou hebben Grou2030 en Supaway de actie opgestart om op 14 oktober zoveel mogelijk meters oever en water afvalvrij te maken.

Deze editie van Skjin Wetter staat in het teken van ‘Afval als grondstof’, want afval zou niet mogen bestaan!  Jaarlijks belandt er toch 50 miljoen kilo zwerfafval op straat in Nederland, dat zijn ongeveer tienduizend vuilniswagens vol. Als afval goed terecht komt kan er steeds meer afval gerecycled worden en komt het terug in de kringloop. Tijdens Skjin Wetter wordt ervoor gezorgd dat zwerfafval terecht komt in de afvalscheiding. In 2050 wil Nederland helemaal circulair zijn. Dit betekent dat iedere kilo afval wordt gerecycled tot een nieuw product.

In Grou starten we om 14 uur op het strandje voor Prikmar. We maken het water schoon via de sup en het land lopend of op de fiets. We gaan 1,5 uur aan de slag en om 15.30 uur zien we elkaar weer op het strandje en daar wacht dan koffie, thee, limonade en wat lekkers. Dan kunnen we meteen al het afval bij elkaar leggen en zien hoeveel we hebben opgehaald!

De actie is voor jong en oud, iedereen mag mee doen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Voor grijpers, vuilniszakken, hesjes en zwemvesten wordt gezorgd. Als je op het water wil schoonmaken kan dat met je eigen sup of je kan via supaway er een reserveren. Vergeet je niet aan te melden dan weten we hoeveel mensen er komen.

Zie hieronder hoe je je kan aanmelden. We hopen zoveel mogelijk mensen te zien de 14e om 14 uur! Tot dan!

Wat: Actie Skjin Wetter op 14 oktober – Waar: 14 uur verzamelen op het strandje bij Prikmar – Voor wie: Jong en oud, iedereen kan mee doen

Aanmelden:

Meenemen: niks, voor opruimmateriaal wordt gezorgd.