sks kampioen skutsje grou

Skûtsje Grou met vijfde dagzege SKS-kampioen 2023

Grou / Lemmer – It Doarp Grou met schipper Douwe Azn. Visser is SKS-kampioen van 2023. Het skûtsje van Grou behaalde vandaag bij Lemmer de vijfde dagzege van het seizoen. Omdat Heerenveen buiten de top vijf viel was het kampioenschap vandaag al een feit. De schipper van Grou behaalde hiermee zijn zevende kampioenschap. Hij evenaart hiermee Ulbe Rienksz Zwaga die ook 7 keer kampioen werd met It Doarp Grou.

De verschillende schippers wonnen met het Doarp Grou  al vijftien kampioenschappen. Met de overwinning van vandaag komt het aantal nu op zestien. Net als gister nam het Grousters skûtsje gedurende de wedstrijd bij Lemmer een zeer ruime voorsprong. De spannendste strijd was om de tweede, derde en vierde plaats. Waar Earnewâld, de Súdwesthoek en Langwar streden om de overige podiumplaatsen van deze zeildag. Uiteindelijk ging de Súdwesthoek als tweede over de finish en legde het skûtsje van Earnewâld beslag op de derde plek.

De uitslag van woensdag 16 augustus bij Lemmer: 1. Grou; 2. Súdwesthoek; 3. Earnewâld; 4. Langweer; 5. Akkrum; 6. Leeuwarden; 7. Joure; 8. ‘d Halve Maen; 9. Lemmer; 10. Sneek; 11. Huzum; 12. Heerenveen; 13. Woudsend; 14. Drachten.