huldiging skûtsje grou

Feestelijk huldiging SKS-kampioen skûtsje Doarp Grou

Grou – Hoewel de skûtsjes vrijdag nog één wedstrijd moeten zeilen is de kampioen van SKS-skûtsjesilen editie 2023 al bekend. Dat is met grote overmacht het skûtsje Doarp Grou dat vandaag als vierde over de finish ging bij Lemmer. Schipper Douwe Azn. Visser zal vrijdagmiddag op het Starteiland bij Sneek het Sulveren Skûtsje in ontvangst nemen. Zaterdagavond is de huldiging in Grou.

Ondertussen is er nog een hevige strijd gaande tussen de skûtsjes van Lemmer, Earnewâld en Heerenveen om de laatste twee podiumplekken in de SKS. Daarbij komt het skûtsje van Leeuwarden dat vandaag bij Lemmer de overwinning greep en daarmee opschuift naar de tweede plaats in het algemeen klassement.  

Huldiging: Waar en wanneer?

“Om dit met elkaar te vieren, nodigen wij je van harte uit voor het binnenhalen van het Grouster Skûtsje op zaterdag 19 augustus. Vanaf 19.30 uur vaart Douwe de Rjochte Grou op en arriveert met zijn bemanning om 20.00 uur bij Hotel Café Restaurant Oostergoo. We vinden het ook leuk als je met het skûtsje meevaart richting de kade, waar de Zeilkoningin en haar hofdame het skûtsje opwacht. Het geheel wordt door Jan Kiemel (dè wal-spreker van de SKS) aan elkaar gesproken en uiteraard ontbreekt het tijdens de gezellige avond niet aan de muzikale klanken. Wij hebben er zin in en zien je graag op de kade waar na de huldiging, het feest losbarst”, laat de Skûtsje Kommisje Grou op facebook weten.