SKS Skûtsjesilen 2020

Geen skûtsjekampioenschap SKS in 75-jarig jubileumjaar

Grou – Dit jaar zal er voor het eerste in de historie van de SKS geen kampioenschap skûtsjesilen worden gehouden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er tot 1 september geen grote evenementen worden gehouden. Dit jaar blijft het op zaterdag 18 juli stil aan de waterkant van Grou.

It Doarp Grou zeilend op het Pikmeer te Grou – tijdens SKS 2019. Foto: Press4All

Wat een prachtig jubileumjaar had zullen worden, valt door de coronamaatregelen in het water. Vandaag heeft de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) bij monde van voorzitter René Nagelhout laten weten dat de jubileumeditie niet door zal gaan. Voor het eerst in het 75-jarig bestaan van de vereniging blijven de skûtsjes aan de kant liggen. Het kabinet verbiedt vergunningsplichtige evenementen tot 1 september 2020. Het SKS skûtsjesilen stond gepland voor 18 tot en met 31 juli 2020.

“It is klear’’, laat voorzitter René Nagelhout van de SKS vandaag aan de Leeuwarder Courant weten. Er zal dit jaar geen wedstrijd worden gevaren. Nagelhout heeft waardering voor het besluit van het kabinet en zegt dat het goed is dat er nu duidelijkheid is.

Woensdag 22 april komt het bestuur van de SKS bij elkaar om het één en ander te bespreken. In tegenstelling tot de PC kaatswedstrijd in Franeker, denkt Nagelhout niet dat er later dit jaar nog een SKS-kampioenschap zal worden verzeild. Eerder werden al de voorwedstrijden van de SKS afgelast en werd het jubileumfeest in Langweer geschrapt.