skipkesilen

Skipkesilen het hardzeilevenement waar jong en oud samenkomen

Grou – Op zaterdagochtend 9 september om 09:00 uur tijdens de Grouster Merke worden traditioneel de Skipkes weer te water gelaten. Het SKIPKESILEN dat al sinds 1907 wordt gehouden is een van de mooiste tradities van Grou. Het is een hardzeilevenement voor de hele familie, want iedereen is van harte welkom. Samen proberen zij te bewijzen dat je ook met een zelfgemaakt zeilbootje, of erfstuk/pronkstuk die al jaren traditiegetrouw mee zeilt, heel hard kan zeilen! 

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met je eigen Skipke dan kun je je via het digitale inschrijfformulier op https://kwvfrisia.nl/inschrijven-skipkesilen/ opgeven. Het ingevulde formulier moet wel vóór 7 september 18:00 binnen zijn.  

Wil jij wel graag meedoen, maar heb je geen Skipke? Of heb je een Skipke en gun je hem een tweede kans door het Skipke uit te lenen? Stuur dan een mailtje naar: skipkesilen@kwvfrisia.nl. Wij geven de traditie graag door! Bovendien kan je tijdens het evenement zelf een bouwpakket kopen voor een Frisia jachtje. Voor vragen of voor specifieke informatie verwijzen we je graag door onze website: www.kwvfrisia.nl

Skipkesilen in Grou. Foto: Jikkie Piersma.

Tijdens de Merke vallen niet alleen de snelste Skipkes in de prijzen, ook kan je winnen door het maken van een kleurrijke kleurplaat! Dus versier, kleur en knutsel er op los en kom gezellig zeilen. De kleurplaten liggen bij het Zeilcentrum en kunnen daar ook weer ingeleverd worden.  Meld je duszo snel mogelijk aan en kom zeilen!  Oant sjen, oant Skipketiid!