skutsje grou

(video) Skûtsje Grou wint op thuiswater en Heerenveen slaat om

Grou / Video – Het begint wel haast een traditie te worden dat het skûtsje van Grou op eigen water wint. Net als vorig jaar wist Doarp Grou met schipper Douwe Visser de eerste wedstrijd van het SKS-kampioenschap te winnen. Op eigen water lag het skûtsje van het start tot finish aan de leiding en won onbedreigd. 

Na twee keer een valse start nam het skûtsje van Grou de leiding en stond deze niet meer af. Earnewâld volgde naar de onderste boei bij het starteiland vlak daar achter, maar moest steeds meer terrein prijsgeven. Schipper Willem Zwaga met de Rienk Ulbesz op het Leeuwarder skûtsje volgde als derde en stond deze podiumplaats ook niet meer af. 

biertje

De mannen van het Grouster skûtsje hebben wel een biertje verdiend.

Met de schrik vrij

Was de start nog met droog weer, halverwege de wedstrijd trokken de buien over en trok de wind aan. Na een windvlaag sloeg het Heerenveenster skûtsje om. De bemanning kwam met de schrik vrij maar wel met een nat pak. De organisatie besloot wegens deze verslechterde weersomstandigheden de wedstrijd in te korten. Na het passeren van de finish meerde het Grouster skûtsje aan op het starteiland, waar ze met gejuich door het daar aanwezige publiek werden onthaald en getrakteerd op een goud geel biertje.