Loting skûtsjesilen

Deze SKS-skûtsjes starten vooraan op De Veenhoop en Earnewâld

Grou – In Grou was vanavond volgens bijzondere SKS-traditie de loting voor de twee wedstrijden waarbij de skûtsjes achter elkaar starten.  Special aandacht was er voor voorzitter Jan Feike Hoekstra, die als voorzitter van de Skûtsjecommissie Grou, ziek thuis moest blijven. Met een groot applaus werd hem en zijn familie sterkte toegewenst.

Het Halbertsma’s plein was als vanouds afgeladen vol. Binnen in de tent werden na het zingen van het Friese volkslied de lootjes uit de schipperspet van Fokke Wijkstra getrokken. Daaruit kwam naar voren dat het skûtsje Oeral Thús van Joure op De Veenhoop als eerste mag starten, terwijl de Súdwesthoek als eerste het spits mag afbijten in Earnewâld.

Start in Grou

Morgen begint de eerste wedstrijd om 14:00 uur in Grou. Daarna volgend op maandag en dinsdag de wedstrijden op De Veenhoop en Earnewâld. De speciale start wordt door het smalle vaarwater daar vanaf de wal begonnen,

Startvolgorde

De Veenhoop Earnewâld
Joure Súdwesthoek
Earnewâld Akkrum
Woudsend Drachten (d’Heale Moanne)
Langweer Drachten
Sneek Lemmer
Grou Heerenveen
Huizum Leeuwarden
Leeuwarden Huizum
Heerenveen Grou
Lemmer Sneek
Drachten Langweer
Drachten (d’Heale Moanne) Woudsend
Akkrum Earnewâld
Zuidwesthoek Joure