Watersport service Berend Mink bouwt 1000m2 extra voor binnenstalling

GROU – Watersportservice Berend Mink bouwt 1000m2 extra ruimte voor overdekte stalling. Het watersportbedrijf is vrijdagochtend op 11 juni begonnen met het bouwen van de nieuwe loods voor binnenstalling. De loods zal geschikt zijn voor extra grote schepen dankzij de ruime deuren van 8×8 meter.

nieuwe stalling voor boten in Friesland bij Berend Mink

Nieuwe binnenstalling bij Berend Mink. Foto & video: Press4All

Bij het heien van de eerste heipaal waren familie en vrienden aanwezig. Deze heipaal was een mijlpaal voor de komende groei die het watersportbedrijf nog staat te wachten.  ”Ook dit jaar gaan weer veel mensen in eigen land op vakantie. Dit is een flinke impuls voor met name de watersport in Friesland”, vertelt mede-eigenaar Joop Mink. De bouw werd in besloten kring gevierd met champagne.

Nieuwe binnenstalling voor boten in aanbouw.

Nieuwe binnenstalling voor boten in aanbouw. Foto: Press4All

Binnenstalling

Het watersportbedrijf was al goed voor ruim 5000m2 aan overdekte winterstalling. Met de uitbreiding van 1000m2 kunnen er 40 á 50 extra schepen overdekt gestald. Om de groeiende vraag aan te kunnen, had Watersportservice Berend Mink vorig jaar al een nieuwe botenlift aangeschaft. Met deze botenlift kunnen zij boten met een gewicht tot en met 35 ton hellingen en transporteren.