wandelend bos

Grou krijgt eigen ‘wandelend bos’

Grou – Vorig jaar konden we  in Leeuwarden genieten van het wandelende ‘Bosk’. Eén van de hoogtepunten van de manifestatie Arcadia. Dit bestond uit tientallen houten bakken gevuld met bomen en deze werden een aantal keren verplaatst. Hierdoor hebben bezoekers kunnen genieten, maar vooral ervaren wat een groene omgeving met je doet. Heel veel positieve reacties volgden. Grou krijgt nu ook zijn eigen ‘wandelend bos’.

Helaas voeren aan aantal bomen van Arcadia vanuit Leeuwarden langs Grou richting Akkrum. Het centrum van Grou heeft weinig groen en dat gaat veranderen. Ook in Grou komen bakken met bomen. Deze bomen gaan ‘wandelen’ en wel door de Hoofdstraat, over het Halbertsma’s plein, langs de Doorbraak, Gedempte Haven en de Meersweg.

Drie jaar beschikbaar

Zes bakken zijn gevuld door Snoek Puur Groen met in elk vier behoorlijk grote bomen. Vrijwilligers van de Groene Brigade van Grou2030 zullen er vanaf het najaar voor zorgen dat er beplanting onder komt. Hiermee wordt uitdroging van de grond tegengegaan. Het water geven wordt verzorgd door Snoek Puur Groen. De bakken blijven drie jaar beschikbaar voor Grou.

Subsidie

Via de Businesscub Grou is voor dit project een subsidie aangevraagd. Het plan komt uit de koker van Grou2030 en wordt van harte ondersteund door de Doarpskoöperaasje Grou in oprichting.