De mar houtbouw electrische heftrucks

Nieuwe elektrische heftrucks voor De Mar in Grou

Grou – De mannen van De Mar houtskeletbouw zijn enorm in hun nopjes met hun nieuwe elektrische heftrucks. Die naast stil en een kleinere draaicirkel ook nog eens snel zijn. Gister werden namelijk vijf mooie nieuwe elektrische Yale vorkheftrucks met Meyer vork klemmen afgeleverd bij deze duurzame bouwer uit Grou.

Hoofd inkoop Jerry van Amerongen is ook trots op het nieuwe ‘wagenpark’ van elektrische heftrucks. “Al eerder hebben we tweeduizend zonnepanelen bij ons bedrijf geïnstalleerd. Samen met alle maatregelen die we hebben genomen produceren we nu emissievrij”. Naast de vijf pas geleverde heftrucks worden in mei ook nog zes oude vervangen zodat er straks elf operationeel zijn. 

Voordelen

Het werken met de elektrische ‘werkpaarden’ heeft veel voordelen ten opzichte van de diesel aangedreven heftrucks. “De diesels zet je ‘s ochtends aan en aan het eind van de werkdag pas weer uit. Dat neemt natuurlijk enorm veel brandstof. De nieuwe gaan bij stilstand automatisch uit. Ook maken ze minder lawaai wat de communicatie tussen de chauffeurs makkelijker maakt. Tevens is een kleinere draaicirkel door het ontbreken van een contragewicht een pluspunt”, zet Jerry van Amerongen de voordelen op een rijtje.

De nieuwe vloot van vorkheftrucks op een rijtje

De nieuwe vloot van vorkheftrucks op een rijtje. Foto: De Mar

Energie neutraal

De Mar is de toeleverancier van houtskeletbouw voor bouwend Nederland. Het bedrijf focust zich op casco’s, seriematige woningen, villa’s en vrijstaande woningen. Het Grouster bedrijf heeft een krachtig team met passie voor houtskeletbouw. “Al met al kunnen we door onze duurzame manier van prefab bouwen bijna energieneutrale woningen en gebouwen realiseren.” Met die nieuwe vloot van elektrische heftrucks zet De Mar weer een grote stap in de duurzame missie van het bedrijf.

Fotografie: De Mar