(video) Open dag bij Zorgboerderij De Meezinger

Grou / Video – Benieuwd naar het reilen en zeilen op een (zorg)boerderij? Zin in iets lekkers? Altijd al eens een koe willen knuffelen? Of op zoek naar gezelligheid en een leuk uitje? Kom dan op zaterdag 3 juni langs bij de familie Entzinger. Want samen met hun medewerkers, vrijwilligers en deelnemers zetten zij de staldeuren weer voor u open: zij laten u kennismaken met zorg op de boerderij!

Bekijk de video van de open dag in 2019. Video: Press4All

Speurtocht

Dit doen zij onder meer in de vorm van rondleidingen (bezichtiging van de zorgtak en het melkveebedrijf) en een leerzame speurtocht. De deelnemers van de zorgboerderij zullen vol trots hun unieke eigengemaakte producten verkopen. Ook zijn er diverse kraampjes met streekgebonden producten (o.a. Kaashuys Akkrum, Wol van Jet en verkoop van honing). De muzikale omlijsting wordt o.a. verzorgd door zanger Arnold Postma, u bent tenslotte op Zorgboerderij ‘de Meezinger’!

Voor de kinderen

De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, een graspoppetje knutselen en ze mogen zich gratis laten schminken! Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht: een heuse proeverij van diverse zuivelproducten, Slagerij Spijkerman bakt en braadt lekkere hapjes en bij de ijskar van ijsboerderij Boereiis kunt u terecht voor verkoeling! Kortom een gezellige dag voor jong en oud, ook als u niet op zoek bent naar een zorglocatie.

Jong & Oud

Zorgboerderij De Meezinger biedt al ruim 15 jaar zinvolle, kleinschalige dagbesteding aan volwassenen met een beperking (niet aangeboren hersenletsel, (jonge) mensen met dementie, verstandelijke/ lichamelijke beperking, ziekte van Huntington, mensen met een psychische hulpvraag en ouderen met een zorgbehoefte). ‘Momenteel is de jongste deelnemer 23 jaar en de oudste 96! Combineren van doelgroepen en leeftijden maakt het begeleiden soms tot een uitdaging, maar over het algemeen heeft het een grote meerwaarde voor de sfeer en de dynamiek binnen de groep!’.

Variatie activiteiten

Op een boerderij is de variatie in activiteiten en werkzaamheden enorm groot. ‘Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de vaardigheden en vermogens van de deelnemers en de daaraan gekoppelde doelen’. Op een boerderij kunnen veel activiteiten, zowel buiten als binnen, worden uitgevoerd, met verschillen in fysieke en mentale belasting. ‘Deelnemers op Zorgboerderij De Meezinger kunnen de ruimte en de sfeer beleven en weinig tot geen werkzaamheden verrichten tot zeer actief deelnemen aan de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij’. Door afwisselende werkzaamheden, kan men zich op verschillende gebieden oriënteren en ontwikkelen.

Samen, buiten en gewoon

Het bijzondere van een zorgboerderij is samen te vatten in drie woorden: samen, buiten en gewoon! Het motto van Zorgboerderij de Meezinger is: ‘Voor de schermen ‘gewoon’ een boerderij, achter de schermen een specialistische en gekwalificeerde zorgaanbieder’. Deelnemers van Zorgboerderij de Meezinger kunnen dat allemaal beamen: ‘Vaak voelen zij zich vrijwilliger op het melkveebedrijf, in plaats van cliënt in een zorginstelling!’.

‘Wilt u de sfeer een keer proeven bij ons op de (zorg)boerderij? Kom dan zaterdag 3 juni 2023 tussen 10.00 – 16.00 uur gezellig bij ons langs op  Zorgboerderij De Meezinger Goatum 3 te Grou!’ Voor meer informatie kijk op de website van de Meezinger.