omroep leeuwarden

Lokale omroep LEO Middelsé wordt Omroep Leeuwarden

Grou – Afgelopen donderdag 20 april 2023 heeft het bestuur van de lokale omroep van Leeuwarden – LEO Middelsé – de medewerk(st)ers geïnformeerd over de stappen die de omroep in de komende maanden gaat zetten. Al eerder werd met de redactie van Grousters.nl gesproken om de bestaande samenwerking vanaf 1 juli te continuren. Dit houdt in dat Omroep Leeuwarden en Grousters.nl gebruik mogen maken van elkaars redactionele artikelen. Daarnaast heeft Grousters.nl ook een redactionele samenwerking met het weekblad Actief dat wekelijks in een oplage van zo’n 95.000 gedrukte exemplaren in Friesland verschijnt.

Allereerst was er vanuit het bestuur van de lokale omroep, maar zeker ook vanuit de medewerk(st)ers de wens om een nieuwe en meer passende naam te gaan gebruiken voor de omroep. Nadat medewerker(st)ers eerder zelf namen of ideeën konden aandragen is er een besluit genomen en zal LEO Middelsé per 1 juli 2023 verder gaan onder de naam Omroep Leeuwarden.

Nieuwe naam

“De namen LEO en Middelsé zijn in 2018 samengevoegd omdat de twee lokale omroepen toen één omroep werden. Toen is er gekozen voor een tijdelijke fusienaam die dan toch vijf jaar is gebleven, maar met de professionaliseringsslag die we nu maken, moet er een goede en passende naam komen, vandaar Omroep Leeuwarden”, alsdus Melvin Wiersma, voorzitter van het bestuur van de omroep.

Andere locatie

Naast dat de omroep een nieuwe naam en daarmee ook een nieuw logo krijgt gaat de omroep per 1 juli 2023 ook werken vanuit een andere locatie. De nieuwe locatie zal aan de Tesselschadestraat zijn en daarmee verdwijnt de lokale omroep uit het pand van de Harmonie.

Nieuw logo

Directeur Daniël Jansen van de omroep laat weten: “Het nieuwe logo straalt uit dat we zowel de stad Leeuwarden alsook de 35 dorpen willen bedienen en betrekken bij de programma’s die gemaakt worden. Dat zie je ook terug in onze korte maar passende slogan: ‘Voor Stad en Dorp’. We hebben een prachtige bruisende gemeente waar veel gebeurt en mogelijk is en dat willen we ook laten zien en horen via onze omroep.”

Burgemeester Buma

Burgemeester Buma. Foto: www.press4all.nl

Burgemeester Buma

De opening van de nieuwe locatie zal feestelijk zijn en burgemeester Sybrand Buma komt langs om het pand officieel te openen op 1 juli 2023.
De omroep draait als nooit tevoren en er staan veel leuke nieuwe en bekende projecten op stapel die uitgezonden zullen worden onder de nieuwe naam op zowel radio, televisie alsook de online kanalen.

Bron tekst: Omroep LeoMiddelsé