Milou Hendriks

Milou Hendriks wint brons op EC Sarajevo

Grou – De 17 jarige judoka Milou Hendriks uit Grou wist zondag het brons te winnen op de European Cup in Sarajevo.

Als eerste jaars junior (U21) begon ze het toernooi zeer sterk tegen de 19 jarige Australische, Do Ashley, door winst met Wazari. De tweede partij tegen de Poolse Wozniak, werd eveneens gewonnen met een Wazari. Zo liep ze al flot richting de finale partijen.

Brons

In de halve finales moest ze het opnemen tegen de Roemeense Hagianu, de uiteindelijke kampioen. In deze partij was Milou zeker niet de mindere maar liep in de GoldenScore een wat onnodige derde straf op waardoor ze de partij verloor. De partij om het brons tegen de Poolse Kozuch werd gewonnen op Ippon waarmee Milou Hendriks als eerste jaars junior met deze bronzen plak tevreden terug kon kijken op een prima toernooi.