Opvang vluchtelingen in Grou gaat niet door op beoogde locatie

Grou – Opvang van alleenstaande jonge vluchtelingen aan de Singel in Grou gaat definitief niet door. Stichting Nidos die verantwoordelijk is voor de huisvesting van deze groep vluchtelingen laat dat aan de gemeente Leeuwarden weten.

Er ontstond onder omwonende ondernemers onrust over het feit dat deze groep niet van tevoren was geïnformeerd over de komst van de jeugdige vluchtelingen. Twee week geleden maakte de gemeente Leeuwarden de locatie bekend. De jonge vluchtelingen zouden per 1 december aan de Singel 28 gehuisvest worden.

Incident

Vorige week dinsdag was er een bijeenkomst in Grou belegd met diverse partijen en wethouder Nathalie Kramers. Voorafgaand is er volgens diverse media een gespannen situatie ontstaan. Naar aanleiding hiervan zijn reeds aanwezige handhavers ingeschakeld, die later op de avond bij een vervelend voorval nog een keer in actie moesten komen. Dit valt allemaal te lezen in een verslag van de gemeente. Er is van dit incident aangifte bij de politie in gang gezet.

Nidos heeft nu aan de gemeente Leeuwarden laten weten, na afweging van een aantal opties, te kiezen voor een duurzamere opvang op een andere locatie.

De redactie heeft over deze berichtgeving vragen aan de gemeente gesteld, die doorverwezen heeft naar Nidos. De redactie van de Leeuwarder Courant heeft per mail vragen aan Nidos gesteld, maar geen reactie gekregen.