Glasvezel vanaf 1 oktober aanvragen in Grou. Foto: Pixabay

Aansluiting glasvezel in Grou vanaf 1 oktober aan te vragen

Grou – Op 1 oktober gaat Glaspoort live met Wholesale Breedband Toegang (WBT). Glaspoort biedt een open snel glasvezel netwerk aan, waar naast KPN ook andere providers gebruik van kunnen maken. Inwoners van Grou kunnen deze verbinding vanaf 1 oktober aanvragen.

De bedrijven bieden wholesale toegang tot het Glaspoort glasvezelnetwerk via de actieve ethernetdienst WBT met up- en downstream snelheden van 100 Mbps tot 1 Gbps. Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van Grou glasvezelaansluitingen bestellen. Inmiddels hebben initiatiefnemers KPN en APG al een footprint van 30.000 aansluitingen. Dit is een mooie start van de 1 miljoen huishoudens en bedrijven die ze de komende tijd aan willen sluiten op hun glasvezelnetwerk.

Glasvezel kabels straks ook in Grou.

Glasvezel kabels straks ook in Grou. Foto: Pixabay

Glasvezel snelweg

Dit jaar ligt het in de bedoeling in ieder geval 70.000 glasvezelverbindingen te realiseren. Naast Grou komen dorpen als Ankeveen en Zuidoostbeemster in aanmerking voor deze razendsnelle glasvezel verbinding. Uiteindelijk moeten 700.000 huishoudens en 200.000 bedrijven invoegen op de nieuwe digitale snelweg. Met het uitrollen van dit netwerk is een investering van ruim 1 miljard euro gemoeid.