Kranen trekken heimachine overeind. Dronefoto: Foppe Hoekstra

Heikraan tegen de vlakte aan De Dobbe Grou

Grou – Vanochtend is tijdens het heien aan de Dobbe in Grou een kraan tegen de vlakte gegaan. Dit gebeurde bij de bouw van het nieuwe bedrijfsgebouw van Wiersma en Jonker. Afgelopen maandagochtend werd de eerste paal geslagen. Even voor acht uur vanavond stond de heimachine met behulp van collega Kielstra Kraanverhuur weer overeind.

Even voor acht uur 's avonds stond de gevallen kraan weer overeind.

Even voor acht uur ’s avonds stond de gevallen kraan weer overeind.

Op de hoek van de Dobbe aan de ingang van de ontsluitingsweg is vanochtend een heimachine tegen de vlakte gegaan. Het incident deed zich voor op kavel 26 van het Frisiaterrein, waar op dit ogenblik druk gebouwd wordt aan een nieuw pand van Wiersma en Jonker. Even na twaalf uur vanmiddag lag de kraan nog steeds naast de heipalen. Op facebook laten de eigenaren weten dat het nieuwe pand voor het eind van dit jaar klaar moet zijn. Rond 20:00 vanavond stond de gevallen heimachine weer overeind. Twee grote kranen van Kielstra Kraanverhuur schoten te hulp en klaarde de klus.

Heikraan neer bij Wiersma en Jonker De Dobbe Frisiaterrein Grou

Heikraan neer bij Wiersma en Jonker De Dobbe Frisiaterrein Grou. Dit was de situatie rond 12:00 uur.