Toeslagenaffaire belastingdienst

Toeslagenaffaire kinderopvang: bent u benadeeld of in de problemen geraakt?

Grou – Gezinnen die in de problemen zijn geraakt door de toeslagenaffaire kinderopvang van de Belastingdienst kunnen terecht bij de gemeente Leeuwarden. Deze gezinnen kunnen rekenen op hulp bij bijvoorbeeld schulden, inkomensverlies of bij de opvoeding van de kinderen. De gemeente vergoedt niet, indien nodig gaat dat via de Belastingdienst. De gemeente helpt en ondersteunt waar mogelijk.

In de gemeente Leeuwarden zijn er gezinnen getroffen door de toeslagenaffaire kinderopvang. Het is bij de gemeente niet bekend om welke gezinnen het gaat die in de gemeente Leeuwarden ten onrechte zijn beschuldigd van fraude. De Belastingdienst mag de namen van de gezinnen niet bekend maken in verband met de wet op de privacy. Dat betekent dat de gemeente deze mensen niet persoonlijk kan benaderen.

toeslagenaffaire belastingdienst

toeslagenaffaire belastingdienst

Doe melding bij de Belastingdienst

Ouders die denken dat hun kinderopvangtoeslag in het verleden onterecht is stopgezet, kunnen zich melden bij de Belastingdienst. Dat kan via het speciale Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag: 0800 – 2 358 358. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op: https://services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/

De gemeente helpt u graag

Gezinnen die in de problemen zijn geraakt kunnen contact opnemen met de gemeente Leeuwarden via gemeente@leeuwarden.nl. Telefonisch is de gemeente bereikbaar via 14 058. De medewerkers van de gemeente zijn dagelijks bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.leeuwarden.nl/toeslagenaffairekinderopvang