Organisatie Wapendropping Wandeltocht

Wapendropping Wandeltocht op 1 mei 2021

Grou / Aldeboarn – De Stichting ‘ Wapendropping wandel-beleeftocht’ heeft onlangs besloten om de tocht op zaterdag 1 2021 mei in te plannen. Het definitieve besluit zal, in overleg met de gemeente Heerenveen, op 1 maart  vallen.

Beleefmomenten

Op de route van de wapendropping tocht worden op 4 plaatsen, waaronder Grou, uit een oude Dakota 25 Britse parachutisten gedropt. Daarnaast worden op route van de tocht van kaasboerderij ‘De Deelen’ tussen Tijnje en Aldeboarn naar Wirdum op 15 plaatsen beleefmomenten getoond. Deze beleefmomenten zijn ook daadwerkelijk gebeurd in de oorlog. Deze gebeurtenissen worden beschreven in het boek ‘Droppingveld Wardrobe’ (Wapens in De Deelen) van Hessel Bouma uit 2018.

Hessel Bouma vertelt in de videoreportage over de wapendropping in de Deelen bij Aldeboarn. Video: Press4All

Wandelroutes

Het originele wandelroutes zullen hier en daar wel worden aangepast. Want onderling moet er genoeg afstand zijn. Er zullen met elkaar toch zo’n vierduizend wandelaar aan het evenement kunnen deelnemen. Kaarten die eerder al verkocht werden, blijven geldig. “Het zou nog kunnen dat de Dakota wordt afgezegd. Dit oude vliegtuig en de Britse parachutisten trekken duizenden mensen. En dat is mooglik noch wat te folle”, laat organisator Hessel Bouma in de Leeuwarder Courant weten.