American Diner voormalige stationsrestauratie Grou

Ondernemend Grou volop in beweging

Grou – Na het vertrek van Mango Mobility aan de A32 is er een hele carrousel van starters en stoppers in het ondernemersland van Grou op gang gekomen. Hoewel een paar ondernemers in Grou besloten te stoppen of elders verder te gaan, is het opvallend dat er een mooi aantal nieuwe ondernemers vanuit Grou gaat opereren.

Na het vertrek van Mango Mobility uit Grou was er meteen een positieve berichtgeving over de terugkeer van Radio Seabreeze in het Aquaverium. Het bleek een startschot voor veel bedrijfsgerelateerde ontwikkelingen in Grou. 

Doorbraak

Delicatessenwinkel De Doorbraak besloot naar driekwart jaar te stoppen. Daar kwam vorig jaar een tweede kaasaanbieder van Kaashandel Van der Wal uit Garijp in Grou bij. Deze staat met een marktkraam met kaas op het Halbertsma’s plein.

Werkzaamheden nieuwe American Diner in volle gang. Foto: Press4All

American Diner

In het culinaire segment valt ook een nieuwkomer te melden. In de voormalige stationsrestauratie van Grou-Jirnsum komt dit jaar een American diner, hiervoor zijn de werkzaamheden volop gaande.

Het Woonhuys

Deze ondernemer meldt op facebook dat ze gaan verhuizen naar de Kleine Kerkstraat 47 in Leeuwarden. Inmiddels is de opheffingsuitverkoop in Grou volop bezig.

Watersportbedrijf Anja

Na een uitslaande brand – zijn de jonge ondernemers van Bootverhuur Anja niet bij de pakken neer gaan zitten. Op dit ogenblik wordt er hard gewerkt aan een doorstart zodat er dit zomerseizoen weer volop gezeild kan worden.

Hout van Jou

HoutvanJou op de Doorbraak 3 in Grou stopt eind maart. Al het houten speelgoed zal vanaf 6 februari met 20% korting worden verkocht. 

Eigenaresse Petra van der Veen: ”Ondanks dat het een prachtig avontuur was, een droom en een mooie winkel heb ik dit moeilijke besluit genomen. Ik kijk terug op een leuke en gezellige periode waarin ik veel geleerd heb, leuke mensen ontmoet heb, leuke dingen heb meegemaakt, maar ook tegen uitdagingen aangelopen ben.”

Vrijdag 24 januari tot en met zaterdag 1 februari is HoutvanJou even gesloten. Petra: ”Vanaf nu ga ik kijken hoe mijn pand ingezet kan worden. Verkoop, verhuur of wellicht iemand die de winkel wil overnemen.”

Montagemarkt Grou

Het tot op heden in Reduzum gevestigde bedrijf Montagemarkt gaat zich vanwege groeiende bedrijfsactiviteiten vestigen in Grou. De kantoren en terreinen in Reduzum zijn te klein om verdere expansie door te zetten. Montagemarkt heeft daarom een kavel aan “de Klif” in Grou aangekocht. Hier komt een nieuwe hal met kantoren, zagerij en een showroom.

Tom Telecom

Door gewijzigde inzichten is er besloten de vestiging van TOMTELECOM Grou per 17 januari 2020 te sluiten. Vanaf die datum gaan de eigenaren zich concentreren op de zakelijke markt zoals ze dat ook deden voor de komst van het kantoor naar Grou. De vaste openingstijden komen hiermee te vervallen. Zakelijke relaties kunnen een afspraak maken via het nummer telefoonnummer 0566-744019. Voor lopende zaken blijven ze uiteraard beschikbaar.

Ecuraat

De redactie heeft van een inwoner van Grou en klant van Ecuraat verzekeringen vernomen dat het kantoor in Grou gaat sluiten. Op de contactpagina van de site staat dat er een aankomende wijziging in de bedrijfsvoering zal plaatsvinden. Voor alle vragen over verzekeringen kan men nu contact opnemen met Van Campen Dijkstra Verzekeringsadviseurs uit Gorredijk. De redactie heeft vandaag geprobeerd om een telefonische bevestiging te krijgen van bovenstaand, maar dat is helaas niet gelukt.

FitConcept

Deze maand kondigde Fitconcept eigenaar Ron Boom aan dat hij het stokje ging overdragen aan een nieuwe groep eigenaars. Hij begon 25 jaar geleden met fitness en trainingcentrum  FitConcept. ”Met heel veel plezier, enthousiasme en een flinke dosis energie zijn de jaren echt voorbij gevlogen. Voor mij is het echter nu tijd voor een nieuwe uitdaging”, vertelt Ron.

FitConcept wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaren Nicolien, Andries en Dirjan. Zij willen zorgen voor nieuwe impulsen en een sterke voortgang.