Familie uit Grou neemt gevonden geboortetegel in ontvangst

Grou – Naar aanleiding van een oproep via Grousters.nl op facebook en internet  is de redactie er in geslaagd om familie te vinden van een gevonden geboortetegel. 

Onlangs vond een inwoner van Grou woonachtig in de Kievitstraat een bijzondere geboortetegel tijdens een kleine verbouwing van een kastruimte. Via facebook reageerden een flink aantal Grousters, en werd de familie van Oscar – de naam op de geboortetegel – gevonden. De zus van de niet meer in leven zijnde Oscar heeft met dankbaarheid de tegel in ontvangst genomen. Het heeft voor haar een bijzondere emotionele waarde.

Familie van Oscar is blij met gevonden geboortetegel. Foto: Press4All

Tijdens verbouwingen van oudere huizen, wordt wel vaker een bijzonder historisch object gevonden. Of het nu gaat om een oude krant uit het begin van de vorige eeuw, geld of een stuk achtergelaten gereedschap, vaak gaat er een bijzonder verhaal achter schuil. “Mijn kleinzoon heeft de geboortetegel gevonden tijdens een aanpassing van een inbouwkast. De tegel is er ooit waarschijnlijk onder geschoven”, laat de bewoner weten. “Ik ben blij dat we de familie van Oscar via Grousters.nl hebben kunnen opsporen en dat de tegel bij familie terecht is gekomen.”