Honden gaan los in Grou

Sinds kort heeft Grou een speelterrein voor honden aan de Burstumerdyk. Op dinsdag 29 november 2016 opent wethouder Isabelle Diks het terrein samen met initiatiefnemer Alice Wildeboer.

Het voormalig braakliggend terrein achter de sportvelden van v.v. GAVC is in een paar weken omgetoverd tot een speelveld. Het is een oase voor baasjes en hun honden, die er volop hun gang kunnen gaan. Er staan nu hindernissen, buizen en bomen waar honden fijn aan kunnen snuffelen.

Hondenbezitters, vrijwilligers en ondernemers uit Grou zijn uitgenodigd om de opening bij te wonen. Alice Wildeboer sluit de opening af met een workshop. Dan laat zij hondenbezitters zien hoe je met je hond op een interactieve en spelende manier het terrein kunt gebruiken.

Het hondenlosloopterrein is onderdeel van de Groene Loper Grou, een initiatief van bewoners die zich inzetten voor een groener dorp. De Groene Loper brengt bewoners bijeen door groene projecten, zoals een bijenweide en beleeftuin De Súdfinne.