Scholen worden betrokken bij renovatie Wilheminapark

GROU – Aannemingsbedrijf Sjoerd Tjepkema gaat scholen in Grou betrekken bij de renovatie van het Wilhelminapark. De leerlingen krijgen uitleg over de geschiedenis, bijzonderheden en het nieuwe ontwerp van het park.

De rondleidingen worden samen met Arnold Jorna van vrijwilligersorganisatie Wellzo opgezet onder de scholen. Jorna gaat de jongeren van Grou betrekken om toekomstige vernielingen te voorkomen. Het planten van bosplantsoen zal plaatsvinden door de brugklassen van OSG Sevenwolden.

De start van het werk zou al eerder zijn, maar liep vertraging. Dit, omdat stichting Wilhelminapark de voorkeur had de renovatie door een plaatselijk bedrijf te laten verrichten. Deze wens bleek in strijd met de regels waardoor de gemeente Leeuwarden de aanbestedingsprocedure opnieuw moest opstarten.