Museum voorzitter Ed den Dulk opent expositie Trou yn Grou

GROU – Zijn eerste officiële daad als nieuwe voorzitter van museum ‘Hert fan Fryslân’ in Grou en gelijk ‘een blauwtje lopen’. Het overkwam Ed den Dulk toen hij de expositie ‘Trou yn Grou’ opende. Zijn ‘bruid’ kwam niet opdagen, dus verklaarde hij bij de opening zijn liefde aan het museum en het prachtige Raadhuis. In plaats van een bruiloftslied, werd hij toegezongen met een speciale versie van ‘Kom uit de bedstee mijn liefste’ en getroost door twee lieftallige bruidsmeisjes Robin en Jenna en trouwambtenaar Marijke Eikenaar.

De boeiende expositie geeft met foto’s, trouwkaarten en tal van attributen een prachtig beeld van 75 jaar trouwhistorie in het voormalige Raadhuis waarin het museum gevestigd is. Het Raadhuis, nu in gebruik als kantoor van Aangenaam Notarissen, is overigens nog steeds beschikbaar als trouwlocatie (www.trouyngrou.nl). Huwelijken worden nog steeds voltrokken in de monumentale Raadzaal/Trouwzaal, geheel in de stijl van architect Kropholler, naar wiens ontwerp het Raadhuis in 1942 werd gebouwd.

De expositie is t/m 12 juni te bezichtigen. In die periode zijn er soms ook rondleidingen in de Trouwzaal. Dat is o.a. op 23 en 24 april tijdens de nationale Museumweek, op 12 mei wanneer er ook een speciaal ‘Alde Maaie Miel’ is, en op 22 mei bij een grote Re-wedding tijdens de opening van het Watersportseizoen in Grou.

Het ‘Alde Maaie Miel’ –een traditionele bruiloftsmaaltijd met feestelijke intermezzo’s- op 12 mei wordt gehouden in Friesma State in Grou en wordt vooraf gegaan door een rondleiding door het museum en het Raadhuis. De kosten bedragen € 17,50 p.p. (voor Freonen € 15,-). Men kan zich daarvoor aanmelden op trouwen@museumhertfanfryslan.nl of op 06-49827841 (vol = vol). Verdere informatie over dit alles verschijnt op de website en op de Facebookpagina van het museum.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *