Schaatsclub de Pinguins

Schaatsers Pinguïns doen mee aan NK Clubs 2024 in Thialf

Grou – Het aankomende schaatsseizoen gaat voor STG De Pinguïns meteen al goed van start . Want de club heeft zich weten te selecteren voor het NK Clubs 2024 in Thialf op 12 oktober!

STG De Pinguïns is een schaats- en trainingsclub in de regio midden Friesland. Bij deze club kan op alle niveaus gesport worden, zowel recreatief als op hoog competitief niveau. Tijdens het schaatsseizoen zijn ze te vinden in zowel Thialf als in de Elfstedenhal. Zomers wordt er getraind in Grou op sportveld Meinga, zowel gefietst als geskeelerd.

Het wordt de zesde editie van deze officiële NK, waarin de snelste 14 clubs van Nederland mogen strijden om de titel: ‘beste schaatsclub van Nederland’. Stg. de Pinguïns heeft zich als nummer 10 geselecteerd.

Het format van dit toernooi is dat er wordt gestreden in diverse leeftijdscategorieën op diverse afstanden. Hierdoor komen jongere talentvolle schaatsers direct in aanraking met hun oudere idolen en strijden ze samen om de felbegeerde titel.

 De junioren zullen rond 11:30 starten waarna het rond 13:30 de beurt is aan de senioren. Rond 18:00 wordt de prijsuitreiking verwacht. Het toernooi is te volgen via livestreams maar iedereen is van harte uitgenodigd om onze club aan te moedigen vanaf de tribune.