Grou 2030 energiewerkgroep

(video) Grou bereidt zich voor op een energieneutrale toekomst

Grou / Video – De energiewerkgroep van Grou 2030 zet zich volop in voor een energieneutrale toekomst in het dorp. Fieke Grooters vertelt in een video op het platform Foar Elkoar wat deze werkgroep in Grou allemaal doet.

“We houden ons bezig met de verduurzaming van het dorp Grou. Dit hebben wij in een droom omschreven en we zouden heel graag willen dat Grou energieneutraal wordt en dat liefst in 2030 al”, vertelt Fieke Grooters.

Mooie projecten

De energiewerkgroep initieert veel mooie projecten in Grou. Zo kan aquathermie een mooie energiebron voor Grou zijn omdat het aan het Pikmeer ligt. Inmiddels is een fixteam al met kleine energiebesparende maatregelen aan de slag gegaan in woningen die dat goed kunnen gebruiken. Te denken valt aan het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie. Zo kan al meteen op de energierekening bespaard worden.

Vrijwilligers

“We hebben er daadwerkelijk ook veel vrijwilligers bij gekregen die in het fixteam aan de slag zijn gegaan. Kortom handen uit de mouwen en fixen maar”, laat Fieke Grooters tot slot enhousiast weten. “Daarmee hebben we al heel veel bereikt.”