Bomen planten Kievistraat Grou.

(video) Derde boomplantdag in vogelbuurt Grou

Grou / Video – Onder de vlag van Grou 2030 zijn vandaag 21 fruitbomen in de vogelbuurt geplant. Na de Roerdompstraat vorig jaar en eerder dit jaar de Gruttostraat is er vandaag flink gespit in de Kievitstraat en Reigerstraat. Het is dit jaar één van de vele acties om Grou groener te maken.

Met een flinke ploeg vrijwilligers van Grou 2030 heeft vanochtend van de Kievistraat een extra boomrijke straat gemaakt. Zowel fruitbomen als bessenstruiken vonden een dankbare plek in de voortuinen.

Bomen planten in de Kievitstraat Grou.

Bomen planten in de Kievitstraat Grou. Foto: Press4All

Bomen planten

“De wintermaanden zijn de maanden bij uitstek om bomen en struiken te gaan planten”, legt Joël van de Broek van tuinderij Yn’e Sinne Farm uit. “In deze koude tijd komen de sapstromen van de boom namelijk tot stilstand.” Vandaag, donderdag 25 november is de grond nog lekker zacht om een flink gat te kunnen graven. De vrijwilligers van Grou 2030 zijn blij dat er zoveel enthousiaste bij bewoners van de Kievitstraat en Reigerstraat is om gebruik willen maken van het aanbod.

Dick Willemsen en Albert Wester planten een fruitboom.

Dick Willemsen en Eildert Meeter planten een fruitboom in de Kievistraat. Foto: Press4All

Fruitbomen

Er was keuze uit een perenboom, appelboom, kersenboom of bessenstruik. Grouster Eildert Meeter die in de Kievitstraat woont maakte dankbaar gebruik van het aanbod en hielp zelf mee de boom in zijn voortuin te planten.