Walk into the Light

Grou één van de locaties landelijke Walk into the Light

Grou –  Op Wereld Suïcide Preventie Dag – dinsdag 10 september – organiseert Stichting Suïcide Preventie Centrum voor de vierde keer een Walk into the Light. Dit gebeurt op meerdere plekken in Nederland. In Friesland is Grou de locatie. Hiervoor slaat de stichting de handen ineen met GGZ Friesland, GGD Fryslân, gemeente Leeuwarden en Stjoer.

Met de Walk into the Light – de wandeling naar het licht – willen de organiserende partijen stilstaan bij mensen die door suïcide om het leven zijn gekomen. Ook is er aandacht voor de naasten en voor mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten. ‘Samen de weg inslaan van het licht, vanuit het donker. We kunnen alleen wat doen aan suïcidaliteit als we het samen doen’, zo meldt de stichting op haar website.

Uitnodiging om mee te lopen

Iedereen is welkom om op dinsdag 10 september in alle vroegte mee te lopen met de Walk into the Light. In Grou is dit een wandeling van zo’n 4 kilometer vanaf station Grou-Jirnsum. Het programma begint om 05.30 uur met een openingswoord en een bijdrage van een ervaringsdeskundige. Om 06.00 uur begint de wandeltocht.

 Onthulling 1K Z1E J3-bankje

Na de wandeling onthult wethouder Nathalie Kramers het eerste 1K Z1E J3-bankje in Grou. Deze bankjes zijn onderdeel van de campagne van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Op de bankjes zit een plaquette met de tekst: ‘Een goed gesprek begint met iemand echt zien’. Ook komen er verschillende sprekers aan het woord.

Daarna is er gelegenheid om gezamenlijk te ontbijten en stil te staan bij het thema suïcidepreventie. Aanmelden kan op www.walkintothelight.nl. Deelname is gratis

Wereld Suïcide Preventie Dag

Op dinsdag 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag (WSPD). De dag waarop we wereldwijd stilstaan bij alle mensen die zijn overleden door zelfdoding, mensen die een poging hebben overleefd of aan zelfdoding denken en familie, vrienden en anderen die door suïcide geraakt zijn. Ieder jaar worden er rond deze datum verschillende activiteiten en initiatieven georganiseerd om aandacht te vragen voor dit belangrijke thema.