Marijke Groenewoud Goud

Marijke Groenewoud schaatst naar goud op 3000 meter EK afstanden

Grou / Heerenveen – Onlangs haalde de in Grou woonachtige Marijke Groenewoud nog drie keer zilver op het NK afstanden in Thialf Heerenveen. Vanavond sloeg Marijke Groenewoud echter verwoestend toe op de 3000 meter door favoriet Irene Schouten ruimschoots te verslaan en zo het goud in de wacht te slepen.

Ze werd eerder al vergeleken met de Joop Zoetemelk van het wielrennen die ook vaak tweede werd. Vanavond maakte Groenewoud duidelijk een statement door meteen hard van start te gaan tegen de Noorse wereldkampioene Ragne Wiklund. Met een daverende race, een bijzonder snelle tijd en een uitgelaten coach Jillert Adema, bracht ze het massaal aanwezige publiek in extase.

Gouden ereronde

Met een vlag boven haar hoofd reed Marijke Groenewoud een meer dan terechte ereronde terwijl de toeschouwers in Thialf haar luidruchtig toejuichden. Met een tijd van 3:56.27 was de Grouster ruim sneller dan Irene Schouten die met een tijd van 3.58.70 nog net Ragne Wiklund voorbleef die met een tijd van 3.59.09 derde werd en daarmee de Nederlandse Lisa Dul achter zich liet met een tijd van 3:59.30