vrijwilligersmagazine

Vrijwilligers onmisbaar in Grou en lees hier het online vrijwilligersmagazine

Grou – Zonder alle vrijwilligers zou de samenleving abrupt tot stilstand komen. Verenigingen en stichtingen kunnen niet zonder die vrijwilligers. Maar wat doen die vrijwilligers in Grou en de rest van de gemeente Leeuwarden? Dat kun je lezen in het nieuwe nummer van het vrijwilligers magazine, dat deze week is verspreid. Het is een initiatief van team Vrijwilligerswerk van Amaryllis in samenwerking met verschillende (vrijwilligers)organisaties.

Klik hier en blader het digitale magazine door.

Met dit magazine laat Amaryllis zien hoe waardevol vrijwillige inzet is, in al zijn vormen. Het laat zien hoeveel prachtig vrijwilligerswerk er wordt verzet in de gemeente Leeuwarden. Meer dan negentig organisaties uit de gemeente Leeuwarden vertellen in het magazine wat zij doen en wat voor vrijwilligerswerk je bij hen kan uitvoeren. Daarnaast lees je inspirerende verhalen van vrijwillige inzet, waaruit de waarde blijkt voor de gever en ontvanger. Naast nuttige informatie en leuke weetjes, lees je verhalen van enthousiaste vrijwilligers. Een inspirerend magazine dat anderen inspireert om zich vrijwillig in te zetten, op welke manier dan ook.

Dag van de vrijwilliger

7 december was de dag van de vrijwilliger. Deze week is het magazine verspreid in de gemeente Leeuwarden. Het team van Vrijwilligerswerk Amaryllis bezocht de vrijwilligersorganisaties die een bijdrage leverden. Een van die bijdragen is van burgemeester Sybrand Buma. Ook hij kreeg het magazine vandaag persoonlijk overhandigd.

Sybrand Buma: “Veel mensen die vrijwilligerswerk willen doen, weten niet waar ze moeten beginnen. Heel handig dat je in dit magazine kan zien welke organisaties er allemaal zijn.” Benieuwd naar zijn verhaal? Je vindt het magazine op verschillende plekken door de gemeente. Je kan het ook digitaal lezen op de website SamenLeeuwarden.nl/vrijwilligersmagazine. Voor de inwoners van de gemeente die nog niet bekend zijn met vrijwilligerswerk is het misschien een eerste stap om zich te verdiepen in de mogelijkheden die vrijwillige inzet biedt.

450 vacatures

In de gemeente Leeuwarden zijn op SamenLeeuwarden.nl meer dan 275 vrijwilligersorganisaties actief met gemiddeld 450 actuele vacatures. Elke dag ontstaan daar matches tussen organisaties en vrijwilligers. Er is voor ieder wat wils: kort- of langdurend, voor een aantal dagen per week of een aantal uren per maand, vele verschillende werkzaamheden, in dorp op stad. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kan je terecht bij team Vrijwilligerswerk van Amaryllis.