waterleiding

Vitens: probleem met water in Grou verholpen, lek zat in transportleiding

Grou – De problemen met het drinkwater tussen Grou en Sneek zijn verholpen. Dat meldt een woordvoerder van waterbedrijf Vitens. Volgens het bedrijf was er sprake van een ‘spontaan lek’ in een transportleiding van 40 centimeter in doorsnee.

De afsluiters van de kapotte waterleiding zijn dichtgedraaid, en daardoor stroomt het water nu door andere buizen naar de kraan toe, meldt Vitens. De klanten hebben dus weer waterdruk, maar het lek zelf is nog niet dichtgemaakt. Vitens kan niet zeggen hoeveel water door het lek weggestroomd is.

Volgens Vitens komen zulke ‘spontane’ breuken in de leiding wel vaker voor, vooral als het in korte tijd veel heeft geregend. Dan begint de grond te schuiven. Het is niet duidelijk of dat nu ook de oorzaak was van dit lek.

Bron tekst en kaart: Omroep Leeuwarden