Officiële start werkzaamheden natuurspeeltuin Grou

GROU – Maandag 20 juni is de officiële openingshandeling van de aanleg van de natuurspeeltuin in Grou. Wethouder Isabelle Diks geeft tussen 14.50 en 15.00 uur het startschot. Op het terrein van de voormalige Nijdjipskoalle aan de Sûdfinne komt de nieuwe groene speelplek.

Grou krijgt hiermee een prachtige groene speelplek waar iedereen naar hartenlust in bomen mag klimmen, hutten kan bouwen en lekker door de bosjes mag lopen over het blote voetenpad. Ook zijn er plannen voor een kabelbaan met een klimmuur en is er ruimte voor beachvolleybalvelden.

Een apart gedeelte wordt ingericht voor de bewoners van de Friesma State zodat deze kunnen tuinieren in de speciaal voor hun gemaakte plantenbakken. De volledige aanleg van de natuurspeeltuin neemt naar verwachting meerdere weken in beslag.