sks-skûtsjesilen

Harde wind speelt SKS-skûtsjesilen weer parten

Grou – Er zal nog lang nagepraat worden over de openingswedstrijd van het SKS-kampioenschap 2023. Twee algehele valse starts, debutantschippers die verrassend goed voorin meezeilden, een draaiende wind met dikke ‘wynpûsters’ en helaas een skûtsje dat omsloeg. Voor de tweede dag op rij wordt na De Veenhoop vandaag ook de wedstrijd bij Earnewâld afgelast.

De winnaar op het thuiswater bij Grou hoorde op voorhand al tot de favorieten, Douwe Azn Visser van Grou. Op het thuiswater sloegen de Grousters hun eerste slag van het kampioenschap. “Onze eerste twee starts waren niet geweldig en de derde was perfect. Een geweldig mooie dag voor ons”, klonk een tevreden schipper.

Windpûsters

De wind blijft echter een onvoorspelbare factor. Daarom besloot de wedstrijdcommissie van SKS-Skûtsjesilen de wedstrijd van maandag op De Veenhoop niet door te laten gaan. Het is uiteindelijk de Minwaarrie die over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd een bindend advies geeft. De weersverwachting op De Veenhoop was met regen en harde wind dermate slecht dat het niet verantwoord geacht werd om de skûtsjes het water op te sturen. De wedstrijd op De Veenhoop wordt ingehaald op dinsdag 15 augustus.

Wedstrijd Earnewâld afgelast

Ook vandaag werd het weer nauwlettend in de gaten gehouden. De wind kwam uit het westen en was matig tot krachtig een 5 (18 -20 knopen), met uitschieters in 6 (22-24 knopen). En bij een bui uitschieters in 7. Daarom werd de wedstrijd weer afgelast en gaat de skûtsjevloot morgen op de Snitser Mar van start bij Terherne.